Blå Vægfarve

Blå Vægfarve

Blå er mange menneskers yndlingsfarve, så det er ofte en no-brainer når valget falder på en blå vægfarve.

Den blå farve fylder meget i vores bevidsthed: det er den mest dominerende og opløftende farve i naturen, og derfor er den naturligvis også populær i vores boligindretning. Farven blå har en beroligende og stabiliserende effekt på dit hjem, og så siges den at fremme kreativiteten, fantasien og åndeligheden. Farven symboliserer derfor også troskab, harmoni og sympati.

De seneste år har nogle af de mest dominerende nøgleord i boligindretning været ro, bæredygtighed og natur, og dette fortsætter også ind i 2022s farvetrends.

Blå vægmaling: et hav af nuancer!

Du går aldrig galt i byen hvis du indretter dit hjem efter den blå pallette. Alt fra en luksuriøs mat grå-blå som vores Gebenna Vægmaling Dusty Blue til en støvet og stille grøn-blå som vores Vægmaling i farven Sea Glass. Eller måske den vilde og klare koboltblå – den blå pallette byder på et utal af muligheder og stemninger, som man let forelsker sig i.

Er du træt af at have helt klinisk hvide vægge i dit hjem, men vover måske ikke at begive dig ud i et eventyr som involverer hele regnbuens farver? Så er den blå pallette et rigtig godt sted at starte. Der er mange attraktive blå nuancer som passer rigtig godt sammen med mere afdæmpede og jordnære nuancer som brun og creme. Hvis rummet som du skal male har træmøbler og/eller trægulve, er blå med garanti et super smukt og stilfuldt valg. Blå rum virker rene og ordnede, uden at ofre farve.

Hvordan styler man et rum med blå vægmaling?

Du kan sammensætte blå nuancer med en lang række af andre populære farver i indretningen.

En mørk indigo-blå er super smuk som kontrast til en kridhvid væg. Den står også i rigtig flot kontrast til rød, hvis man er til en lidt mere vovet farvesammensætning og skaber en dramatisk effekt.

På den anden side af skalaen har vi de lyseblå nuancer, som er vildt flotte sammen med varme farver som orange og kobber – en mørkere blå står til gengæld rigtig flot sammen med en varm gul eller guld.

For mere inspiration til farvesammensætning i din indretning, læs vores farveguide på gebenna.com

 

Skab ro og Harmoni med blå vægge

Blå vægmaling er desuden et ideelt valg til børneværelserne. Med de blå farver kan du let skabe harmoni og hulestemning – vælger du en mørk nuance kan denne også medvirke til at mørklægge værelset og dæmpe udefrakommende lysreflektioner, og måske endda ende med at få en fuld nattesøvn?! Se hvordan Mascha Vang forvandlede det ene børneværelse med den smukkeste blå glimmermaling på gebenna.com

Er det et legeværelse, anbefaler vi dog at du bruger en lidt lysere nuance – men blå er stadig et utrolig godt valg, grundet dens beroligende effekt og siden den samtidig fremmer vores kreativitet.

Køb blå vægmaling hos Gebenna.com

Hos Gebenna har vi et væld af dekorative produkter i blå nuancer, og leder du efter blå vægmaling, kan du også finde det her!