Kan private også leje en kran?

Det er ikke kun de store entreprenører eller byggefirmaer, som kan leje en kran, hvis behovet er der. Naturligvis har mange af disse et mere akut og løbende behov for at leje kraner, men der kan også opstå situationer, hvor private boligejere eller nybyggere har brug for at leje en kran. Det kan f.eks. være, når der skal løftes inventar eller byggematerialer højt op i luften – eller over en hæk eller et hegn. I nogle tilfælde er det ikke til at komme til med maskiner, som ellers normalt ville bringe de tunge objekter frem. Det kan være i tilfælde af, at man ikke kan komme til på grund af bebyggelse, eller hvis en villaejer ikke vil have sin græsplæne kørt op af tunge maskiner, hvorfor du insisterer på at få løftet i stedet.

Det skal du vide, når du skal leje kranen

Når man lejer en kran, er det naturligvis inklusiv en person, som kan betjene den. En kran kræver nøje kendskab til maskinen, ligesom det er vigtigt, at man kender til det udstyr, som skal bruges. Alt udstyr skal bruges korrekt, da man har med tunge objekter at gøre, som tilmed er løftet op i luften, hvorfra de kan gøre endnu større skade, hvis de ikke behandles med respekt.

Når du booker din kran, bør du samtidig sørge for, at du får den rette type. Det kan du se mere til her, hvor du kan læse om mobile tårnkraner, som kan klare de fleste opgaver.

Du bør ligeledes leje din kran hos en virksomhed, der har adresse geografisk tæt på din bolig. Det hænger sammen med, at du skal betale for kørsel. Og selvom mange af kranerne kan ankomme via det almindelige vejnet, er det stadig billigere at få en kran frem, hvis den er tættere på dig.

Husk desuden at beskrive din opgave godt for det kranfirma, som du vælger. Det vil gøre det lettere for dem at vejlede dig og sende det rette udstyr afsted med kranen.