Sådan lægger du elgulvvarme

Elgulvvarme kaldes også komfortvarme – og det er ikke uden grund. Der er nemlig mange behagelige fordele ved elgulvvarme, bl.a. varme fødder året rundt, jævn opvarmning i rummet og bedre indretningsmuligheder. Det gode ved elgulvvarme er også, at du faktisk kan installere det hele selv og skal kun bruge en autoriseret el-installatør, når elgulvvarmen skal tilsluttes til boligens el-installation.

Elgulvvarme kan dog installeres på flere forskellige måder, ved hjælp af varmekabler og varmemåtter. I denne artikel går i dybden med de forskellige metoder og hvilken du skal vælge til dit hjem.

Varmekabler

Varmekabler er en fleksibel måde at installere elgulvvarme på. De kan bruges til stort set alle løsninger, så længe de enten er nedstøbt i beton, fliseklæbet eller lignende. Varmekabler er også en god løsning uanset gulvtype, da det kan lægges under alt fra fliser til trægulv. Varmekabler findes i forskellige størrelser, alt efter formål. 6 mm varmekabler kan både bruges til lavt byggende gulvvarme på eksisterende gulve samt nyetablerede gulve. Det bruges typisk til nybyg eller til renoveringsprojekter, hvor gulvet brydes op. 3 mm varmekabler bruges, når byggehøjden er en udfordring. De kan uden problemer lægges ovenpå et færdigstøbt gulv, så der ikke skal bøvles med at bryde gulvet op først.

Varmemåtter

Varmemåtter er også en effektiv varmekilde og er nemt at installere. De kan også installeres under alle gulvtyper, lige fra klinker til parket og laminat. Det er især velegnet til lavt byggende installation på eksisterende gulve, da de består af 3 mm varmekabler påsat et net og fylder således ikke mere end 5 mm færdigt installeret. Varmemåtterne findes i to forskellige wattydelser, nemlig 100 W/m2 og 150 W/m2. Varmemåtter med 100 W/m2 egner sig godt til stue, soveværelse, entre og bryggers, hvorimod 150 W/m2 egner sig godt til badeværelser. Varmemåtter findes i forskellige størrelser, alt efter størrelsen på rummet, du skal have dækket.

Uanset om du vælger varmekabler eller varmemåtter, kan du lægge elgulvvarme selv – og det betyder, at der er tale om en billig installation, især hvis du køber de nødvendige produkter hos Dansk Elgulvvarme.